Nieuwe themazone World of Jumanji in Chessington World of Adventures geopend

In Chessington World of Adventures werd de nieuwe zone rond de Jumanji-franchise geopend. De hoofdattractie van het nieuwe gebied is een nieuwe achtbaan. Daarnaast heeft het park ook nog twee familieattracties geopend.

 

Het Engelse pretpark Chessington World of Adventures, gelegen op een uurtje rijden van het centrum van Londen, heeft zijn nieuwste zone opengesteld. Het nieuwe gebied staat volledig in het teken van de film franchise Jumanji. Vorig jaar opende in het Italiaanse zusterpark Gardaland reeds een darkride rond de intellectual property. Daar kwam dit jaar een labyrinth bij. Nu wordt er voor het eerst een heel themagebied aan gewijd.

Blikvanger van World of Jumanji is een Wing Coaster van de Zwitserse fabrikant B&M. De nieuwe achtbaan heet Mandrill Mayhem. Tijdens de opvallende shuttle lay-out wordt de 380 meter lange track twee keer afgelegd.

Bezoekers zullen eerst achteruit gelanceerd worden op een spike. Vervolgens wordt men opnieuw voorwaarts door het station gelanceerd. Wat volgt is een rit rond het gebied met één inversie (in-line-twist) en een bijkomende lancering. In een spiraal rond het 16 meter hoge Jaguar beeld komt men tot stilstand om vervolgens het volledige parcours achterwaarts af te leggen.
 

 

De baanhoogte bedraagt 20 meter. De maximale snelheid die bezoekers zullen ervaren is 72 km/u. Een ritje maken kan vanaf een lengte van 1m20. Mandrill Mayhem heeft één trein met zeven stukken met telkens plaats voor vier passagiers. Wat het totaal op 28 rijders per rit brengt. Het laatste stuk werd achterwaarts gemonteerd. Hierdoor kunnen bezoekers de track eerst achterwaarts en dan pas voorwaarts afleggen.

Naast de Mandrill Mayhem heeft de zone ook nog twee flatrides. Het betreft twee attracties van de Italiaanse fabrikant SBF Visa. Een Top Dancer met de naam Mamba Strike en een Super Jumper met een struisvogel thema. Deze attractie heet Ostrich Stampede.

 

Bron en foto’s: Merlin Entertainments