Florida: nieuwe thrillride voor Belgische kermissen

Op de meikermis van Sint-Niklaas is een nieuwe thrillride in première gegaan op de Belgische kermissen. Het gaat om Florida, een Bidule die zelf gemaakt werd door Carl De Rover en Laura Laurens. Wat speciaal is aan deze Bidule is dat deze een echte achterwand heeft in plaats van een klassiek zeil.

 

Op de meikermis van Sint-Niklaas, die liep van 29 april tot en met 7 mei 2023, is een bijzondere attractie in première gegaan. Het gaat om een Bidule met de naam Florida. Deze werd zelf gebouw door de eigenaren Carl De Rover en Laura Laurens. Na vele jaren van bouwen hebben ze de attractie nu voor het eerst aan het publiek voorgesteld.

Wat deze nieuwe Bidule zo uniek maakt is dat de achterwand volledig uit panelen bestaat, zoals bijvoorbeeld ook bij een Break Dance gedaan wordt. Bij veel Bidules bestaat de achterwand uit een zeil. De spuitwerken werden uitgevoerd door de firma Drutti.

Bijna de hele molen is gloednieuw. Enkel de gondels werden hergebruikt van een andere attractie. Deze gondels zullen later nog volledig onder handen genomen en herspoten worden. Verder zullen de palen ook nog aangekleed worden en zal er in het midden van de molen een façade komen. Ook zullen de afdakjes nog worden afgewerkt met RGB-verlichting. De achterwand zal nog dicht gemaakt worden.

Bart Jan van der Have ging naar de meikermis van Sint-Niklaas en bracht heel wat foto’s van de attractie mee. Wij delen ze op onze beurt graag met jullie.

Bron en foto’s: Bart Jan van der Have