Uitgelicht: Batukai-Racer – Serengeti-Park

Serengeti-Park verving in 2020 haar oude familieachtbaan Chura Racer door een gloednieuwe achtbaan die de naam Batukai-Racer kreeg. Ook deze is van het familiale type en kreeg een treintje in de vorm van een neushoorn.

 

 

In 2020 opende het Duitse dieren- en attractiepark Serengeti-Park enkele nieuwe attracties, waaronder een familiale achtbaan. Batukai-Racer is van het model Gold Mine Coaster dat gebouwd wordt door de Italiaanse fabrikant Technical Park. Deze achtbaan is de vervanger voor de achtbaan Chura Racer die in 1983 opende in het park en eind 2019 Serengeti Park verliet.

Batukai-Racer heeft een lengte van 270 meter en een hoogte van 13 meter, ze bereikt een snelheid van 50 km/u.

Wie een ritje wil maken kan dat vanaf een leeftijd van 8 jaar of een minimumlengte van 120 cm.