Efteling geeft Carnaval Festival een muzikale update

Carnaval Festival wordt sneller, energieker en krijgt een nieuw geluid. De Efteling werkt hiervoor samen met het populaire DJ duo Lucas & Steve!

 

 

Muzikale update

Steven van Gils, Efteling-woordvoerder: “De iconische attractie, Carnaval Festival, waarin je met Jokie & Jet rondom de wereld reist, krijgt na 39 jaar een muzikale update. Na uitvoerig onderzoek door onze afdeling Strategie & Inzicht, gesprekken met de professor Popmuziek en meerdere enquêtes onder onze bezoekers, zijn we tot de conclusie gekomen dat de attractie toe is aan een nieuwe sound, die beter past in het huidige tijdsbeeld. We gaan sneller, energieker en verrassender worden. Met deze nieuwe muzikale richting willen we laten zien dat we meer in petto hebben dan alleen nostalgie. Om met een vernieuwend alternatief te komen voor het originele muziekstuk hebben we de handen ineengeslagen met een populair DJ duo.”

 

Aansluiten bij huidige leefwereld van jongeren

Jeroen D’hoe, professor Popmuziek – KU Leuven: “We zien een actuele trend waarbij popmuziek wordt beïnvloed door TikTok. In deze context wordt ook vaak bestaande muziek versneld afgespeeld. Snellere muziek genereert een snellere hartslag. En dat geeft dan weer het gevoel van snelheid en opwinding.”

 

Carnaval Festival 2.0!

Bram van Sprang, Audio Engineer: “Muziek is ontzettend belangrijk voor de Efteling, want het draagt bij aan de totale beleving. Daarom hebben we met zorg gezocht naar een partij die met diezelfde liefde een aandacht een nieuw geluid kan brengen aan Carnaval Festival.” Steven vult aan: “We hebben daarvoor de handen ineen geslagen met het populaire DJ duo Lucas & Steve.”

 

Een andere sound

DJ duo Lucas & Steve: “De Efteling gaat ons natuurlijk enorm aan ons hart. We waren dan ook ongelooflijk trots toen we deze aanvraag kregen. We snappen heel goed hoe belangrijk muziek voor de Efteling is. Volgens ons hebben we iets gevonden wat ontzettend goed bij Carnaval Festival past. We hebben echt alle vrijheid gekregen om volledig next level te gaan met Carnaval Festival. We hebben samengewerkt met Jeroen D’hoe, hij is professor in Popmuziek van KU in Leuven. Zo hebben we passende muziek gemaakt voor een brede doelgroep.”

 

Nieuwe gondels met ingebouwde speakers

Bram: “Om de ritbeleving helemaal af te maken, hebben we nieuwe gondels ontworpen met ingebouwde speakers. Zo kan de gast niet alleen de muziek horen, maar ook voelen. Uiteraard hebben we ook het tempo van Carnaval Festival afgesteld op de nieuwe muziek.”

 

Grotere capaciteit, dus minder wachten

Steven: “Carnaval Festival is met de huidige 8 minuten, een van de langere ritten in de Efteling. Met meer snelheid in de muziek, kunnen we ook de snelheid van de attractie wat ophogen. Daarmee hebben we een grotere capaciteit, nog meer feest en kunnen gasten sneller door de wachtrij heen. We zijn helemaal klaar voor de toekomst. Met deze muzikale invulling geven we een nieuwe dimensie aan de attractie Carnaval Festival. Sneller, energieker en met een nieuw geluid. Dat is Carnaval Festival anno 2023!”

 

Update: uiteraard was dit een aprilvis :p