Uitgelicht: Junker – PowerLand

In 2015 pakte PowerLand, dat een onderdeel van PowerPark is, groots uit met de achtbaan Junker. PowerPark bestaat behalve uit het pretpark ook nog uit een kartingpark, waar je de langste indoor kartbaan van Europa kan vinden. Verder is er nog een paardenmanege, een restaurant, een hotel en een camping aanwezig.

 

 

Junker is een achtbaan van het type Infinity Coaster, gebouwd door Gerstlauer. Deze opvallende rollercoaster heeft een LSM-lancering, die je naar een topsnelheid van 104,4 km/u brengt in slechts 1,9 seconden en doorheen meerdere inversies gaat.

De achtbaan heeft een hoogte van 40 meter en een lengte van 860 meter. De rollercoaster bevat drie inversies, deze zijn een Finnisch Loop, Dive Loop en Corckscrew. Over de baan rijden twee treintjes met elk plek voor acht personen.

Wie een ritje wil maken moet tenminste 8 jaar oud zijn en 130 cm groot, tot een leeftijd van 10 jaar moet een begeleider meerijden.