Treintje nieuwe achtbaan Lightning staat klaar om geleverd te worden in Furuvik

Het Zweedse Furuvik zal dit jaar haar nieuwe achtbaan Lightning openen. Lightning wordt een gelanceerde achtbaan die gebouwd wordt door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Op enkele foto’s die het park deelde zien we hoe het treintje bij de fabrikant klaar staat om naar het park te vertrekken.

 

Het Zweedse park Furuvik gaat spectaculair uitbreiden in het voorjaar van 2023. Nadat het park in 2021 haar Schwarzkopf-achtbaan Rocket sloot beloofde men een nieuwe achtbaan te zullen openen en met Lightning lost men deze belofte in.

Deze nieuwe achtbaan wordt gebouwd door Vekoma en zal een snelheid behalen van 75 km/u in amper 3 seconden tijd, dit door middel van een LSM lancering. Het treintje legt het 430 meter lange parcours tweemaal af en zal voor het tweede rondje een extra boost lanceringen krijgen. De hoogte van de achtbaan wordt 17 meter.

Onlangs kregen we een eerste blik op het treintje, dat bij Vekoma klaar stond om naar het park te vertrekken.

Lightning zal familiaal genoeg zijn om vanaf 100 cm al een ritje te maken met begeleiding en vanaf 120 cm mag men alleen een ritje maken.

 

 

Bron en foto’s: Furuvik