Uitgelicht: Joyride – PowerLand

Joyride was voor het Finse PowerLand haar eerste achtbaan. Deze werd geopend in 2003. PowerLand is een onderdeel van PowerPark. PowerPark bestaat behalve uit het pretpark ook nog uit een kartingpark, waar je de langste indoor kartbaan van Europa kan vinden. Verder is er nog een paardenmanege, een restaurant, een hotel en een camping aanwezig.

 

 

Joyride opende in 2003 in het Finse pretpark PowerLand en werd gebouwd door de Italiaanse constructeur L&T Systems. De fabrikant noemt dit type een Compact Coaster want deze is gebouwd op een oppervlakte van 47 op 21 meter.

De hoogte van deze baan bedraagt 16 meter en heeft een lengte van 280 meter. Over de achtbaan rijdt een treintje met plaats voor 24 personen. Wie een ritje wil maken moet minstens 120 cm groot zijn.