Pipeline: The Surf Coaster maakt eerste volledige testritten in SeaWorld Orlando

In het Amerikaanse park SeaWorld Orlando vierde men onlangs een nieuwe mijlpaal bij de bouw van de nieuwe achtbaan Pipeline: The Surf Coaster. Deze kwam namelijk voor het eerst echt tot leven en maakte haar eerste volledige testritten.

 

In SeaWorld Orlando bereikte de bouw van de nieuwe achtbaan een mijlpaal, het treintje kon haar eerste testritten maken. Pipeline: The Surf Coaster wordt gebouwd door het Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard en werd geïnspireerd op de kracht van de oceaan en het zeeleven en vooral het gevoel dat je krijgt bij het surfen.

 

Pipeline – The Surf Coaster

Pipeline – The Surf Coaster is de eerste in haar soort en een soort vernieuwde versie van de Stand Up coaster. Bij dit type achtbaan blijven de personen die een ritje maken rechtstaan.

Een groot verschil met de klassieke Stand Up Coasters is het treintje, dat lijkt op een surfbord en waar men met twee personen naast elkaar staat in plaats van vier op de oudere exemplaren. De “stoeltjes” zullen op zo’n manier op en neer bewegen, dat je het gevoel krijgt over golven te surfen.

Behalve de trein is ook het vertrek van de rit anders, er wordt namelijk gebruik gemaakt van een LSM lancering en niet van een klassieke kettinglift. De lancering brengt je naar een snelheid van 96,6 km/u. De baan heeft een hoogte van 33,5 meter en een lengte van 899,2 meter. Er zit ook één inversie in de baan verwerkt, namelijk een Corkscrew.

 

Bron: SeaWorld Orlando