Rasti-Land toont vooruitgang bouw nieuwe achtbaan

Het Duitse pretpark Rasti-Land gaat opnieuw een achtbaan bouwen. Dit om de 50ste verjaardag van het park te vieren. Het gaat om een achtbaan uit de stallen van de SBF Visa Group, waar de baan momenteel volop gefabriceerd wordt.

 

Het Duitse Rasti-Land deelde enkele foto’s van haar nieuwe achtbaan die volop gefabriceerd wordt bij het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group. Het wordt meteen een primeur voor het bedrijf, want SBF zal namelijk haar eerste Family Boomerang Coaster bouwen zoals we deze ook kennen van modellen bij Vekoma en Gerstlauer.

Het treintje zal eerst achterwaarts op een heuvel getrokken worden. Wanneer de trein wordt losgelaten zal deze voorwaarts naar beneden gaan en door het station rijden, waarna een parcours volgt met verschillende bochten en waarbij de trein tot stilstand zal komen op een spike. Hierna zal de achtbaantrein het parcours opnieuw afleggen, maar dan achterwaarts.

De nieuwe attractie komt er om de 50ste verjaardag van het park te vieren en krijgt de naam Verrücktwärts. De achtbaan wordt 170 meter lang, 12 meter hoog en zal een snelheid bereiken van 50/u.

Bron en foto’s Rasti-Land