Fotoalbums: VAE-trip 2023: Adventureland (Sahara Centre Mall) – januari 2023

Begin 2023 trokken 8 Themeparkfreaks uit België en Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar niet alleen de gekende Emiraten Dubai en Abu Dhabi uitgebreid te ontdekken, maar ook de andere 5 minder gekende Emiraten zijnde Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. We brengen dan ook graag verslag uit van uit alle pretparken van de VAE.

 

Adventureland is gelegen op de 1ste verdieping in de Sahara Centre Mall in de Emiraat Sharjah. Het pretpark opende in 2002 haar deuren met twee custom powered coasters van de Italiaanse fabrikant Zamperla, een rustige en een snellere waarvan beide stations boven elkaar gelegen zijn. Twaalf jaar later in 2014 kwam daar nog een derde Zamperla achtbaan bij, dit keer een custom motorbike coaster die voor de verandering eens niet gelanceerd is. Knap hoe ze deze nog in het indoorpark hebben kunnen passen! Verder is hier ook nog een zipline voor de fans.