Oude Jumbo Jet van Walibi Belgium te koop gezet

De Jumbo Jet uit Walibi Belgium was een van de belangrijkste attracties uit de beginjaren van het park. De achtbaan werd gebouwd door de legendarische ingenieur Schwarzkopf en was tussen 1978 en 1991 in het Wavers pretpark terug te vinden. De achtbaan werd destijds verkocht, reisde een tijdje rond op de Franse kermissen en verdween daarna voor jaren in opslag. Daar komt nu mogelijk verandering in!

 

De Jumbo Jet was een achtbaan van het model “Jet Star 3 / Jumbo Jet” en werd ontworpen door de immens populaire Duitse fabrikant Schwarzkopf. Walibi Belgium kocht de rollercoaster over van de Duitse exploitant Kinzler die er in 1975 en 1976 mee over de Duitse kermissen reisden.

In 1978 opent de achtbaan als tweede rollercoaster in Walibi na Grand 8 die drie jaar daarvoor geopend werd bij de opening van het pretpark. Jumbo Jet verbleef tot 1991 in Walibi Belgium waarna die verkocht werd aan de Franse exploitant Xavier Lapère. Hij reisde er jarenlang mee rond op de Franse kermissen, kwam in opslag terecht en verdween vervolgens uit het beeld.

 

In 2021 ging onze redactie op onderzoek uit en na enig speurwerk vonden we de achtbaan terug in Winnoland (toen nog onder de naam Babbyland Amiland). De achtbaan werd nooit opgebouwd in het park en ligt daar al enkele jaren opgeslagen in containers.

We wisten al langer dat Lapère, de eigenaar van het park, geen intenties had om de achtbaan te openen in Winnoland en dat hij deze wou verkopen. Nu is er ook actie ondernomen om de verkoop mogelijk te maken. Op de Nederlandstalige facebookpagina “Advertenties – Verkoop van attracties, wagens, diverse en vrije plaatsen” werd de attractie te koop aangeboden door Richard Vlasselaerts.

Bij de advertentie wordt vermeld dat de attractie in slechte staat is maar dat alle onderdelen aanwezig zijn. Het gaat om een transportabele versie aangezien deze ook rondgereisd heeft op de Duitse en Franse kermissen en er wordt een goede prijs gevraagd. Er zijn wel geen trailers of kraan bij de achtbaan te verkrijgen. Geïnteresseerden kunnen met de verkoper contact opnemen via WhatsApp op het nummer 0032473212217.

 

Bron: Advertenties – Verkoop van attracties, wagens, diverse en vrije plaatsen

Foto: Kim Van Briel (rcdb.com)