Nieuwe schommelboot wordt opgebouwd bij Mondo Verde

Het Nederlandse park Mondo Verde nam afscheid van haar Kontiki attractie en het bleef even gissen welke nieuwigheid zou de plaats innemen. Ondertussen weten we dat het een schommelboot wordt, die afgelopen week opgebouwd werd in het park.

 

Dankzij het bedrijf Dreessen Craning kregen we een blik op de opbouw van de nieuwe attractie die het Nederlandse park Mondo Verde zal openen. Het gaat om een schommelboot, die door het bedrijf geïnstalleerd werd.

De opbouw gebeurde afgelopen week op dinsdag en woensdag. Eerst werden de poten aan elkaar vastgemaakt en opgetild zodat ze via speciale stalen wielen op hun plek konden rollen. Eens dit gebeurt was, werd de boot zelf op zijn plek gehesen, een gevaarte van maar liefst 3,6 ton.

 

De boot werd vervaardigd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa en werd geplaatst op de plek waar voorheen Kontiki te vinden was. Deze attractie verdween vorig jaar uit het park. In de toekomst mogen we, volgens een bouwaanvraag, ook nog een Spinning Coaster verwachten in het park.

Bron en foto’s: Mondo Verde, Dreessen Craning