Bouw Skyfly-toren begonnen in Toverland

Toverland is begonnen aan de bouw van de nieuwe Sky Fly-toren in het gebied Avalon. Op foto’s is te zien hoe grote onderdelen met behulp van kranen naar de juiste plaats worden gehesen. De attractie krijgt de naam Pixarus en is onderdeel van de grote uitbreiding van het gebied Avalon.

 

Het Nederlandse pretpark Toverland heeft onlangs een filmpje en enkele foto’s gedeeld waarop de indrukwekkende werkzaamheden van Pixarus te zien zijn. Pixarus is de nieuwe Sky Fly toren die middenin de helix van Fenix geplaatst wordt. Samen met nog een drietal andere nieuwe attracties, is het onderdeel van een grote uitbreiding van het gebied Avalon.

Op de foto’s is te zien hoe een enorme arm omhoog gehesen wordt en uiteindelijk op de juiste plaats wordt gemonteerd. De attractie zal volledig meegenomen worden in het verhaal van Avalon en Merlijn de tovenaar. De arm is uitgevoerd met een kleurverloop, houtstructuur en is deels ‘opengewerkt’ om voor meer diepte te zorgen. Een toverketel zal dan weer zorgen voor de balans van de attractie, een geniale uitvinding van tovenaar Merlijn. Daarnaast komt er ook nog een kleurrijke toverzegel. Uiteraard worden ook de vliegtuigjes gethematiseerd. Rond de toren wordt een stenen burcht gebouwd waardoor de attractie deels weggestoken zal worden in het decor van Avalon.

 

 

Bron & foto: Toverland

Foto’s bouw Pixarus: bjwm.janssen2001