Nieuwe Alpine Coaster voor Alpincenter Bottrop uitgesteld naar 2025

Het Duitse Alpincenter Bottrop heeft de opening van haar nieuwe Alpine Coaster met twee jaar uitgesteld. Deze komt er ter vervanging van de oude die ondertussen werd afgebroken. Volgens de plannen zullen er twee nieuwe tracks gebouwd worden waarbij de bezoekers tegen elkaar zullen kunnen racen.

 

Alpincenter Bottrop is een indoor ski- en snowboardfaciliteit waar ook aan indoor skydiving gedaan kan worden. Het skioord ligt in de gelijknamige stad Bottrop in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, op 10 kilometer van Movie Park Germany. Het is daarmee een gekende tussenstop naar huis bij Belgische pretpark- en rodelliefhebbers.

 

Alpine Coaster wordt vervangen:

Alpincenter Bottrop sloten hun Alpine Coaster voorgoed in 2020 om plaats te maken voor een nieuwe rodelbaan. De plannen werden in 2021 bekendgemaakt en het was origineel de bedoeling om de nieuwe Alpine Coaster klaar te hebben tegen 2023. Nu heeft het park de opening met twee jaar uitgesteld naar 2025. Heel het centrum wordt vernieuwd en deze werken hebben vertraging opgelopen.

Op de locatie van de oude Alpine Coaster zal een gloednieuwe komen te liggen, of beter gezegd twee nieuwe Alpine Coasters. Want er komen twee nieuwe tracks waarbij de bezoekers tegen elkaar naar beneden kunnen racen. De nieuwe rodelbanen krijgen een volledig nieuwe lay-out ten opzichte van de oude Alpine Coaster.

 

Originele:

De oude rodelbaan was van het type Alpine Coaster en werd gebouwd in 2008 door de Duitse specialist Wiegand. De Alpine Coaster had de naam Sommerrodelbahn en was 700 meter lang. Na 13 jaar kwam er dus een einde aan haar bestaan. De nieuwe Alpine Coasters moeten binnen 2 jaar klaar zijn voor gebruik en beide tracks worden 100 meter langer dan de huidige Sommerrodelbahn.

 

Bron: Alpincenter Bottrop