Alpincenter Bottrop vervangt Alpine Coaster door racend exemplaar

Het Duitse Alpincenter Bottrop heeft bekendgemaakt haar rodelbaan voorgoed te sluiten. De Alpine Coaster zal de komende twee jaar volledig afgebroken worden en vervangen worden door een dubbele Alpine Coaster waarbij de karretjes tegen elkaar zullen racen.

 

De indoor ski- en snowboardfaciliteit Alpincenter Bottrop, waar ook aan indoor skydiving gedaan kan worden, heeft bekendgemaakt haar Alpine Coaster voorgoed gesloten te houden. Het skioord ligt in de gelijknamige stad Bottrop in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, op 10 kilometer van Movie Park Germany en daarmee een gekende tussenstop naar huis bij Belgische pretpark- en rodelliefhebbers.

Op de locatie van de oude Alpine Coaster komt namelijk een gloednieuwe te liggen, of beter gezegd twee nieuwe Alpine Coasters. Want er komen twee nieuwe tracks waarbij de bezoekers tegen elkaar naar beneden kunnen racen. De nieuwe rodelbanen krijgen een volledig nieuwe lay-out ten opzichte van de huidige Alpine Coaster.

 

De huidige rodelbaan is van het type Alpine Coaster en werd gebouwd in 2008 door de Duitse specialist Wiegand. De Alpine Coaster heeft de naam Sommerrodelbahn en is 700 meter lang. Na 13 jaar komt er dus een einde aan haar bestaan. De nieuwe Alpine Coasters moeten binnen 2 jaar klaar zijn voor gebruik en beide tracks worden 100 meter langer dan de huidige Sommerrodelbahn.

 

Bron: Alpincenter Bottrop