Intamin legt patent vast voor nieuw type achtbaantrein

De Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides die we kennen van haar vele spectaculaire en record brekende achtbanen, heeft een patent aangevraagd voor een bijzondere uitvinding. De fabrikant wil namelijk een achtbaan ontwikkelen met een nieuw type trein dat nog nooit eerder gezien is.

 

Op het patent zien we een achtbaantrein waarbij de zitjes naar de buitenkant zijn gericht. Hierdoor gaan de bezoekers zijdelings doorheen het parcours. Dit zal ongetwijfeld een nieuw effect geven bij stevige drops en onverwachte boven. Ook biedt dit grote mogelijkheden voor darkride scenes langsheen het parcours.

Op het patent zien we treintjes met 4 karretjes van telkens 4 personen, waardoor er in totaal 16 personen kunnen plaats nemen per trein. Of dit ook het effectieve aantal personen per trein wordt is nog niet definitief, maar de opstelling van de zitjes op de trein wel.

Wanneer we een achtbaan kunnen verwachten met deze zitjes en welk pretpark dit zal openen, is helaas nog niet bekend. Dit zal de toekomst uitwijzen.

Foto: patents.google.com

Bron: Theme Park Insanity