Jet coaster uit Winnoland te koop gezet

Het Franse pretpark Winnoland, beter bekend onder haar oude naam Babyland-Amiland, gelegen nabij de hoofdstad Parijs, heeft haar Jet coaster te koop gezet. De coaster kwam in 2018 in het park, werd opgebouwd, maar werd nooit geopend.

 

Winnoland gelegen in Saint-Pierre-du-Perray, niet ver van de Franse hoofdstad Parijs, heeft haar Jet coaster te koop aangeboden. De Jet coaster is een Jet Star 1 van de legendarische fabrikant Schwarzkopf die jarenlang rondreisde op kermissen onder Franse exploitant Lapère en was bijvoorbeeld vaak te gast op Foire du Trône. Winnoland, dat opgericht werd door Lapère, plaatste in 2018 de rollercoaster in haar park, bouwde deze volledig op, maar werd nooit geopend voor het publiek.

 

In 2019 vertelede het park management onze redactie dat de achtbaan niet geopend zou worden: “Deze attractie zal niet meer actief zijn door technische redenen. Ze is bedoeld om verkocht te worden”. Nu lijkt er schot in de zaak te komen want de attractie werd te koop gezet op de Nederlandstalige facebookpagina “Verkoop van attracties, wagens, diverse en vrije plaatsen”.

 

Jet bereikt een snelheid van 50 km/u en is 13,5 meter hoog. De achtbaan is 538 meter lang. Van de Jet Star 1 zijn er nog maar enkele exemplaren in werking. In Europa zijn er nog twee terug te vinden in Frankrijk met de Jet Star van de exploitant James Montalétang die rondreist op de Franse kermissen en Jet Star in het Franse avond pretpark Luna Park La Palmyre. Buiten Europa heb je nog Tig’rr Coaster in het Amerikaanse pretpark Indiana Beach en Roller Coaster in het Russische pretpark Lazarevskoye Park.

 

Foto’s: Themeparkfreaks

Bron: Verkoop van attracties, wagens, diverse en vrije plaatsen