Walibi Belgium maakt zich op voor start van nieuw seizoen

Op zaterdag 1 april start het nieuwe pretparkseizoen. Walibi Belgium maakt zich alvast klaar om ook dit seizoen opnieuw te knallen. Dat doen ze door dit jaar een nieuwe familie-attractie te openen en het zwembad Aqualibi uit te breiden.

 

Walibi Belgium

Walibi Belgium maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen, dat op zaterdag 1 april van start gaat. Het park heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in nieuwe attracties en gebieden. Zo zijn er 5 nieuwe werelden gecreëerd, kwamen er 6 nieuwe attracties bij en werden er ook nieuwe winkels en restaurants geopend. Dit jaar verwelkomt het park alweer een nieuwe attractie, namelijk een molen van het type Sidecar XL. Dat is een molen met motoren waaraan een sidecar hangt. De molen krijgt de naam Silverton en komt op een steenworp van de Dalton Terror te liggen. De naam Silverton verwijst naar een trein die in de 19de eeuw, het mijnstadje Silverton bediende. Die stad lag op zo’n 3000 meter hoogte, in de Rocky Mountains te Colorado. 

 

Aqualibi

Ook in Aqualibi is men momenteel druk in de weer, want er worden 4 nieuwe glijbanen gebouwd. In 2018 kreeg het waterpark al eens een make-over, waardoor het nu meer aansluit bij de exotische sfeer van de Caraïbische zee. Daarnaast is men ook aan het investeren in projecten om het waterpark klimaatneutraal te maken. De totale investering bedraagt zo’n 30 miljoen euro.

 

Ruimere openingskalender

Voor het eerst zal Walibi Belgium ook geopend zijn in de kerstvakantie. De opening moet zorgen voor een versterking in het evenementenaanbod. In 2024 wil men nog een stapje verder gaan en zal het park al in de krokusvakantie de deuren openen. De bedoeling is om uiteindelijk te evolueren naar een park dat het jaar rond open is.

 

Halloween

Walibi Belgium heeft ook al aangekondigd wanneer de Halloween-periode start. Dit is namelijk 1 van de drukste periodes van het jaar. Vanaf 21 oktober start de Halloween-periode, die uiteindelijk zal duren tot 5 november. Over de kerstperiode zal het park later communiceren. 

 

 

Bron & foto: Walibi Belgium