AVASTO neemt groot deel werknemers van Egdom recreatietechniek B.V. over en behoudt daarmee een uniek Nederlands product

AVASTO is al vele jaren een bekende naam voor het leveren van maatwerk in de techniek. In het hart van de randstad heeft AVASTO ontwerp en productielocaties voor staalbouw, elektrotechniek en het programmeren van software. Met hun enthousiaste team van deskundige medewerkers zijn zij een vaste partner voor veel klanten op het gebied van industriële automatisering en onderhoud van mechanische installaties. Daarnaast produceren ze architectonische elementen van (corten)staal en doen ze aan staalbewerking voor interieurelementen.

 

In de recreatiebranche staat AVASTO bekend als hoogwaardige totaalleverancier van onder meer stoomcabines, whirlpools en golfslagmachines, maar ook als producent & installateur van licht en geluidseffecten voor waterglijbanen en waterspeeltuinen.

Om de naamsbekendheid van hun recreatietak te vergroten hebben zij in 2022 de toenmalig directeur van van Egdom, Jasper Grootveld in dienst genomen en AVASTO recreatietechniek opgezet.

“Al na het eerste gesprek met de directie van AVASTO werd mij duidelijk dat er niet alleen een enorme ambitie was, maar ook toen al een enorme kennis en kunde in huis. Ik hoefde niet lang na te denken om deze stap te zetten, en samen aan een hele mooie toekomst te gaan werken” – Jasper Grootveld –

De ambitie van AVASTO is om hun bestaande productgroep verder uit te breiden, met kwaliteit en innovatie als speerpunten. Daarnaast heeft AVASTO de capaciteit om waterspeeltuinen en sprayparken in huis te produceren.

Doordat we nu in een keer ons bestaande team van vakmensen verder uit kunnen bereiden op het gebied van engineering, werkvoorbereiding, fabricage & assemblage en montage buitendienst met oud medewerkers van van Egdom, kunnen we een enorme stap zetten. Dit is natuurlijk goed nieuws voor AVASTO, maar ook voor al de klanten in deze sector, en het unieke Nederlandse product wat van Egdom wereldwijd op de kaart heeft gezet.

Dat goed nieuws snel reist blijkt wel uit het feit dat AVASTO recreatietechniek al direct veel extra aanvragen kijgt vanuit Nederland, maar ook uit o.a. Polen, Estland en Israël. Daarnaast lopen er projecten voor o.a. Center Parcs, Capfun en diverse andere bekende klanten uit deze branche.

“Met het failliet gaan van van Egdom deed zich de unieke kans voor om een grote groep zeer kundige en ervaren werknemers over te nemen, iets waar we niet lang over hoefden na te denken”  – directie AVASTO