Uitgelicht: Käpt’n Jack’s Wilde Maus – Eifelpark

In 2017 kwam er opnieuw een achtbaan bij in het Duitse park Eifelpark. Het betreft een achtbaan van het type Wilde Muis, die de naam Käpt’n Jack’s Wilde Maus kreeg. Toch was deze achtbaan zeker niet nieuw, ze kende al een behoorlijk verleden voordat ze in dit park terecht kwam.

 

Käpt’n Jack’s Wilde Maus is gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Maurer Rides. De achtbaan is 15 meter hoog en bereikt een maximale snelheid van 45 km/u. Käpt’n Jack’s Wilde Maus is 370 meter lang en heeft een drop van 46 graden. Op 1 uur tijd kunnen 900 mensen het ritje van 1 minuut en 34 seconden beleven. 

Deze achtbaan was zeker niet nieuw toen ze naar het park kwam. Käpt’n Jack’s Wilde Maus opende voor het eerst in het Engelse pretpark Dreamland in 1998 onder de naam Wild Mouse en bleef daar tot 2004. Wild Mouse werd in 2005 overgekocht door het Schotse pretpark Loudoun Castle waar ze werkte tot 2009 onder de naam Rat. Na deze periode verhuisde de achtbaan in 2010 naar Holiday Park en in 2017 kreeg deze dus een nieuwe toekomst in Eifelpark Gondorf.

Een ritje maken op deze achtbaan kan vanaf een minimumlengte van 120 cm onder begeleiding van een volwassene, vanaf een lengte van 140 cm kan dit zonder begeleiding.