Uitgelicht: Apollo Steamrocket – Kingoland

Het jonge pretpark Kingoland opende de deuren voor het eerst in 2014. Bij opening kon het park meteen tal van attracties aanbieden waaronder twee achtbanen. De grootste achtbaan daarvan is Apollo Steamrocket.

 

 

Apollo Steamrocket is een Zyklon Coaster gebouwd door het Italiaanse bedrijf Pinfari. Exacte statistieken kennen we niet van deze baan. Over deze baan rijden twee wagentjes die plaats bieden aan vier personen.

Deze achtbaan werd tweedehands gekocht en volledig opgeknapt. Van 2000/2002 tot 2011 draaide deze nog haar rondjes als Montagnes du Grand Canyon in het Franse pretpark OK Corral. Bij Kingoland werd de baan in een soort Steampunk jasje gestopt met heel wat ruimtereis theming. De wachtrij verloopt door meerdere gebouwtjes, waar je heel wat te zien krijgt. Deze theming kwam er echter pas enkele jaren later, namelijk in 2019. Voordien ging de baan nog door het leven als Apollo Coaster.

Wie graag een ritje maakt in deze achtbaan moet minstens 110 cm groot zijn en begeleid worden door een volwassene. Vanaf 130 cm mag men zonder begeleiding plaatsnemen.