Eerste baandelen Voltron Coaster komen aan in Europa-Park

Onlangs kwamen voor Voltron Coaster de eerste baandelen aan in Europa-Park. Voltron Coaster is de werknaam voor de nieuwe achtbaan die in 2024 moet openen in een Kroatisch gebied. Nikola Tesla zal daar de hoofdrol krijgen.

 

Dat Europa-Park een nieuwe achtbaan gaat openen in 2024 is al langer geweten. Het park bouwt gestaag verder aan de baan waarvan onlangs de eerste baandelen zijn aangekomen. Ook de supports werden eerder al geleverd. De nieuwe achtbaan kreeg de werknaam Voltron Coaster en komt te liggen in een gloednieuw Kroatisch gebied. Nikola Tesla zal de hoofdrol opeisen. Die staat bekend als uitvinder van heel wat belangrijke elektrische componenten en onderdelen.

Voltron Coaster zal een achtbaan zijn van het type Big Dipper en gebouwd worden door Mack Rides. De achtbaan wordt 1385 meter lang, 32 meter hoog en zal maar liefst met 7 treinen kunnen rijden. Andere Big Dipper-achtbanen vinden we in Walibi Holland (Lost Gravity) en Freizeitpark Plohn (Dynamite). Daar vind je een Big Dipper met 1 kar, in Europa Park wordt gebruik gemaakt van treinen met meerdere karren dus. De achtbaan zal meerdere inversies en lanceringen bevatten. Ook zijn er enkele speciale effecten te verwachten.

Bron & foto: Michael Mack (Europa-Park)