Meer dan 1,8 miljoen bezoekers voor Energylandia in 2022

Het Poolse pretpark Energylandia heeft vorig jaar meer dan 1,8 miljoen bezoekers mogen verwelkomen. Het park, dat sinds 2014 geopend is, heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het park. Zo is het park momenteel de recordhouder met het meeste aantal achtbanen in een Europees pretpark. Ook voor 2023 heeft het park al enkele nieuwigheden.

 

Energylandia heeft er een heel goed jaar opzitten. Vorig jaar bezochten maar liefst 1.850.000 bezoekers het Poolse pretpark. Daarvan waren er 20% uit het buitenland, meestal uit buurlanden zoals Duitsland en Tsjechië. Het park heeft afgelopen jaren veel geïnvesteerd, zowel in als naast het park. Zo rijdt er nu een bus vanuit de grote steden uit de buurt naar het park en kun je er op regelmatige basis ook de trein nemen. Uiteraard zorgen ook het overgrote aanbod aan achtbanen en andere attracties mee voor de vele bezoekers.

 

Ook in 2023 zal het park blijven uitbreiden. Normaal zou het nieuwe gebied, Sweet Valley, in 2022 al openen, maar dit werd uitgesteld naar 2023. In Sweet Valley komen er wederom 10 attracties bij, waaronder 2 familieachtbanen. Daardoor komt het aantal achtbanen al op 20 te staan! Het pretparkseizoen start voor Energylandia op 1 april. Ook is het park nog bezig met de bouw van een Vekoma Tilt Coaster.

 

Bron: Emkielce

Foto: TPF