Walibi Holland plaatst eerste footers voor nieuwe achtbaan

Walibi Holland gaat in 2023 uitpakken met 2 nieuwe attracties. Het gaat om twee familieattracties die komen te staan op de plek van de voormalige kartbaan. Een van deze nieuwe attracties wordt een achtbaan gericht op families. Hiervoor werden ondertussen de footers geplaatst.

 

Walibi Holland zal in 2023 het themagebied Speed Zone uitbreiden met twee nieuwe attracties. De attracties komen op de voormalige plaats van de kartbaan die in 2018 sloot en die de afgelopen maanden uit het park werd verwijderd. De voormalige betaalattractie zal dus plaats maken voor twee andere attracties die deze keer wel in de toegangsprijs zullen zitten.

 

Nieuwe attracties:

De nieuwigheden zullen zich beide richten op families omdat Walibi Holland al veel attracties heeft die gericht zijn op tieners. De eerste nieuwe attractie wordt een Magic Bikes van de Italiaanse fabrikant Zamperla. Dit is een soort van draaimolen met fietsjes waarbij de bezoekers omhooggaan wanneer ze trappen en naar beneden gaan wanneer ze stoppen met trappen.

 

De tweede nieuwe attractie wordt een familieachtbaan. Ook hiervoor werd aangeklopt bij Zamperla. Hoe deze er juist zal komen uit te zien is nog niet bekendgemaakt al zijn ondertussen wel de eerste footers geplaatst waarop de supports van de achtbaan gebouwd zullen worden. Hierdoor krijgen we toch al een eerste idee van wat we kunnen verwachten. Waarschijnlijk zal het nu ook niet lang meer duren vooraleer de werken de hoogte in zullen gaan.

De nieuwigheden moet klaar zijn tegen de lente van 2023. Ook voor 2024 heeft Walibi Holland plannen want dat moet er een heuse single rail coaster gebouwd worden van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. Dit wordt de eerste van dit model die niet in Amerika gebouwd zal worden.

 

Bron: Theme Park Magic

Foto’s: theorder01 (Pretpark Club)