Walibi Holland gaat single-rail coaster van RMC bouwen

Het Nederlandse pretpark Walibi Holland gaat in 2024 groots uitpakken. Het pretpark gaat namelijk de allereerste single-rail coaster van RMC in Europa bouwen. Dit nieuws lekte uit via de Nederlandse website Looopings.nl, die een interne nota voor het personeel in handen kon krijgen.

 

Er is groot nieuws naar buiten gekomen voor de Europese pretparkfanaten. Het Nederlandse pretpark Walibi Holland gaat namelijk een nieuwe, spectaculaire achtbaan bouwen tegen 2024. Het gaat om een single-rail coaster, die gebouwd zal worden door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. De fabrikant stond ook al in voor de bouw van Untamed, die in 2019 opende.

Mascha Taminiau, de directrice van Walibi Holland, ging speciaal naar het hoofdkwartier van RMC in de Amerikaanse staat Idaho om de deal te sluiten. In de buurt ligt Silverwood Theme Park, waar vorig jaar nog een single-rail coaster van RMC opende met Stunt Pilot. Daar kon Mascha Taminiau samen met de projectmanager Wiebe Damstra het achtbaantype uitproberen.

 

Europese primeur:

De achtbaan wordt van het type Raptor, wat betekent dat er één dikke rail komt waarover de trein rijdt in plaats van twee rails. De bezoekers zullen in eenpersoonsbakjes achter elkaar zitten. De single-rail coaster van Walibi Holland wordt de eerste RMC Raptor in Europa, waarmee Walibi Holland opnieuw een Europese primeur te pakken heeft.

Dit gebeurde eerder ook al met de bouw van Untamed, eveneens een project van RMC in Walibi Holland. Toen was het de allereerste hybride achtbaan van RMC dat gebouwd werd in Europa. Untamed werd gebouwd op de fundamenten van de oude houten achtbaan Robin Hood.

 

Amerika:

Op dit moment bestaan er vijf single-rail coasters met Raptor-track in de wereld, die allemaal in de Verenigde Staten van Amerika staan. Het gaat om Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas (2018), RailBlazer in California’s Great America (2018), Stunt Pilot in Silverwood Theme Park (2021), Jersey Devil Coaster in Six Flags Great Adventure (2021) en de nog in aanbouw zijnde Wonder Woman Flight of Courage in Six Flags Magic Mountain, die later dit jaar moet openen.

 

Als alles volgens plan verloopt zal de nieuwe rollercoaster in Walibi Holland openen op zaterdag 30 maart 2024.

 

Bron: Looopings.nl