Taunus Wunderland kondigt komst nieuwe achtbaan aan

Het Duitse pretpark Taunus Wunderland zal een grote uitbreiding krijgen. Volgend jaar opent het park een groot nieuw deel dat zal uitmaken van een groot gebied dat bij het park zal betrokken worden. Behalve de achtbaan zullen daar ook andere nieuwigheden gebouwd worden.

 

“Hier ontstaat de grootste achtbaan van Hessen” valt te lezen op een grote banner die momenteel te vinden is aan het Duitse pretpark Taunus Wunderland. Deze nieuwe achtbaan wordt een onderdeel van een groot nieuwe lap grond die bij het park gevoegd wordt. Hiermee krijgt het park een extra oppervlakte van 35.000 vierkante meter.

Welke attracties er allemaal zullen openen is momenteel nog niet geweten, maar de achtbaan zou alvast eentje worden die voorheen in het Duitse Space Center te vinden was onder de naam Galaxie Express. De lengte van deze baan is 500 meter, maar meer statistieken zijn niet bekend.

Galaxie Express is een Powered Coaster gebouwd door Mack Rides, die speciale videoschermen heeft, waardoor de passagier een Virtual Reality ervaring kreeg. De baan draaide in het Space Center van Bremen van 2003 tot 2004 en zal nu dankzij Taunus Wunderland na 19 jaar weer tot leven komen. Of het treintje en de schermen behouden blijven, is voorlopig niet geweten. De baan werd in 2008 ontmanteld.

 

Een rondleiding doorheen het voormalige Space Centre, waarbij we ook de achtbaan zien.

 

Bron: Taunus Wunderland, RCDB