Karls Erlebnis-Dorf wil internationaal gaan

De Duitse Aardbeiengroep Karls Toerismus is van plan om verder uit te breiden. Er zijn namelijk plannen voor het eerste ‘Erlebnis-Dorf’ in het buitenland, en dat maar liefst in de Verenigde Staten van Amerika. Nabij Oxnard, een havenstad ten westen van de grootstad Los Angeles, wilt de groep graag haar eerste Amerikaanse vestiging openen. Op een conceptplattegrond zien we alvast enkele typische attracties van de groep terugkeren.

 

De locatie in Oxnard werd niet toevallig gekozen. Aardbeien zijn namelijk het best verkopende gewas in Ventura County. Volgens algemeen directeur Robert Dahl lijkt het de perfecte locatie, zo meldt het dagblad VC Star.

Een eerste plattegrond laat zien wat gasten kunnen verwachten in het eerste Amerikaanse avonturendorp. Naast een achtbaan staat ​​er ook een tractorbaan en een watercarrousel op de planning. Er zou ook een gezinsvriendelijke vrijevaltoren komen en een groot aantal andere attracties.

Om het aangrenzende water goed te integreren, wordt er een drijvende bed and breakfast aangeboden. Volgens Dahl kan het exacte plan nog gewijzigd worden, maar moet het een idee geven van hoe het park eruit zou kunnen zien. Het attractiepark zal naar verwachting dagelijks geopend zijn en het zal jaarlijks tot een miljoen bezoekers trekken.

 

 

Hoewel de autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de haven het project steunen, is er ook kritiek, want niet iedereen wilt een pretpark in de buurt hebben. Zo maakt men zich zorgen over geluidsoverlast en verkeersproblemen en een mogelijke toename in criminaliteit- en parkeerproblemen.

Voorstanders zien het avonturendorp als een betaalbaar en voorheen ongeëvenaard tijdverdrijf voor buurtbewoners. De havendirecteur adviseerde de raad van bestuur om een ​​overeenkomst van negen maanden goed te keuren. Tijdens deze periode kan de haalbaarheid van het project worden gecontroleerd zonder bang te moeten zijn dat er nog een contract wordt ondertekend.

Districtsleider Sevet Johnson zei dat het project in december 2022 of januari 2023 voor het bestuur zou kunnen komen: “Het is iets dat echt zou kunnen gebeuren, dit is uniek en het zou mensen kunnen aantrekken naar deze buurt.”

Kortom, het is nog niet zeker of deze vestiging van Karls Erlebnis-Dorf er echt zal komen, maar voorlopig ziet het daar wel naar uit. Hoe dan ook zijn we blij met dit nieuws, want misschien mogen we binnenkort ook wel een Karls Erlebnis-Dorf in onze contreien verwelkomen. Wordt vervolgd!

 

Bron: Parkerlebnis