PortAventura maakt thema van nieuwe achtbaan bekend

De nieuwe indoor achtbaan van het Spaanse pretpark PortAventura World zal gebaseerd worden op het universum van Uncharted. De nieuwe attractie moet er eentje worden voor het hele gezin en deze zal terug te vinden zijn in het Far Westgebied van het park. De opening is voorzien ergens halverwege 2023.

 

De attractie Uncharted is alvast gebaseerd op de Amerikaanse actie-avonturenfilm Uncharted uit 2022 van Sony Pictures waar Tom Holland de hoofdrol speelt. De prent zelf is dan weer gebaseerd op de gelijknamige computerspelserie van spelontwikkelaar Naughty Dog (bekend van Crash Bandicoot, Jak and Daxter en The Last of Us).

Van zodra je aan boord klimt van de nieuwe attractie zal er een gevaarlijke zoektocht beginnen naar een van de grootste schatten. Dappere avonturiers zullen overheen een parcours van 700 meter een levendige en boeiende omgeving kunnen waarnemen. Tijdens de expeditie zullen bezoekers ook een preshow te zien krijgen met enkele verrassingselementen. Kortom, het zal een meeslepend avontuur worden.

Uncharted zal een oppervlakte van 4.800 vierkante meter in beslag nemen en de achtbaan kent niet minder dan vijf lanceringen waar er krachten van 1G behaald worden.

 

Bron: PortAventura World