Fotoalbums: Pola Park & Mirador del Far de Santa Pola – December 2022

Tijdens een romantische vakantie van Themeparkfreaks Jonathan en Jirka in de wijde omgeving van Valencia en Alicante konden natuurlijk enkele credits en romantische plekjes niet ontbreken. Daarom bezochten we Pola Park dat in de wintermaanden gewoon geopend is en gingen we ook naar Mirador del Far de Santa Pola waar een prachtig uitzicht op de wijde omgeving te vinden is. De romantische foto’s van ons beide hebben we voor de tiergevoelige singles onder ons even achterwege gelaten.

 

Pola Park:

Pola Park is gelegen in Santa Pola op 20 minuutjes rijden ten zuiden van de stad Alicante. Het is een van de weinige parkjes in de regio die tijdens de wintermaanden wel geopend is wat langs de ene kant te begrijpen is omdat er nu veel minder toeristen zijn dan in de zomer, maar wat ik langs de andere kant ook niet begreep omdat er al veel mensen voor opening van het park klaarstonden aan de poort om binnen te mogen. Dit had ik nog niet veel eerder gezien bij parkjes als deze en wat toch aangeeft dat er veel interesse was in wat ontspanning, zowel door locals als toeristen.

Pola Park zelf werd geopend in 1996, de huidige achtbaan kwam er ergens tussen 2007 en 2010 in het park te staan en is een Zyklon achtbaan met de naam Montaña Rusa. Deze werd gebouwd door de voormalige Spaanse fabrikant Robles Bouso Atracciones en stond voor haar bestaan in Pola Park in het Spaanse pretpark MundoPark.

Handig om te weten is dat Pola Park twee soorten systemen heeft om het park binnen te komen. De ene is een polsbandje waarmee je alle attracties onbeperkt kan mee uitproberen. Bij de andere dien je eenmalig 5 euro te betalen als toegangsprijs en dan kan je per attractie betalen. Belangrijk om te weten is dat in de toegangsprijs van 5 euro al 1 willekeurige attractie naar keuze inbegrepen zit. Ben je van plan om als achtbaanliefhebber enkel de Montaña Rusa te doen, dan dien je dus slechts enkel de 5 euro toegang te betalen en bespaar je verdere kosten.

Mirador del Far de Santa Pola:

Mirador del Far de Santa Pola is een uitkijkbrug in Santa Pola. Hier krijg je meteen een prachtig uitzicht over de wijde omgeving en de kustlijn. Ideaal voor romantische foto’s of een post op sociale media. De brug bestaat uit een soort van S-bocht waarbij de brug eerst over de rand van de berg gaat, daarna even terugkomt om uiteindelijk weer van de rotswand weg te gaan. Naast mooie foto’s maken, kan je hier ook wandelen in de natuur via verschillende wandelroutes en meer te weten te komen over de Spaanse burgeroorlog, die duurde van 1936 tot en met 1939 en waarbij in deze regio fel gevochten werd tussen de nationalisten en de republikeinen.