Magic Park Verden opent nieuwe darkride Drachen Magic

Het Duitse pretpark Magic Park Verden opende onlangs haar nieuwe attractie Drachen Magic. In deze attractie neem je plaats in een darkride die je doorheen een schuur rijdt waarin draken wonen, deze komen uit eieren die gevonden werden door tovenaar Fabulus.

 

Drachen Magic is meteen ook de grootste investering voor Magic Park Verden in meer dan 20 jaar. Er werd zo’n 250.000 euro geïnvesteerd. Deze prijs had nog veel hoger kunnen zijn vertelde de directeur van het park want het ritsysteem werd tweedehands aangekocht en het gebouw waarin de attractie gebouwd werd bestond al.

Het verhaal achter de attractie neemt je mee in de leefwereld van tovenaar Fabulus, de parkmascotte. De tovenaar vond tijdens een zoektocht naar paddenstoelen een nest met grote eieren, maar toen die eieren uitkwamen waren het geen vogels die er uit kwamen maar draken. Fabulus wil nu dit verhaal delen met de wereld en ontwierp daarom magische banken, die doorheen zijn schuur zweven.

 

 

Een leuk detail is dat de namen van de draken gebaseerd zijn op bekende figuren uit de pretparkwereld. Zo heb je de draak Walt, vernoemd naar Walt Disney, alsook komen Werner Stengel, Franz Mack en Anton Schwarzkopf aan bod. De naam van drakenmoeder Kelly verwijst naar de mannelijke uitvinder Kelly, die de aquariumtunnel uitvond.

Het ritsysteem werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf ETF Rides en werd overgekocht van Bavaria Filmstadt.

 

Bronnen: Parkerlebnis, Looopings, kreiszeitung