Merlins Entertainments Group wil van London Eye een permanente attractie maken

De Merlin Entertainments Group, die heel wat pretparken en andere vrijetijdsfaciliteiten bezit, baad ook het grote reuzenrad London Eye uit. Het iconische reuzenrad werd geopend op 31 december 1999. Het rad heeft een vergunning om te blijven staan tot 2028 waarna de overheid opnieuw moet bekijken of het rad mag blijven staan, de Merlin groep wil nu bekomen dat het rad een permanente vergunning krijgt.

 

Merlin Entertainments, de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde eigenaar en exploitant van het reuzenrad London Eye, laat in een persmededeling weten dat het stappen onderneemt om de permanente toekomst van het monument veilig te stellen.

De bouwvergunning van het London Eye dat ter ere van het nieuwe millennium gebouwd werd, bevat een voorwaarde die vereist dat de lokale planningsautoriteit beslist of de attractie na 2028 kan worden behouden.

 

Ondertussen groeide de attractie uit tot een iconische trekpleister en belangrijk onderdeel van wat Londen haar bezoekers te bieden heeft. Daarom diende de groep een aanvraag in bij het Lambeth Council (de lokale planningsautoriteit), waarin Merlin Entertainments wil proberen de planningsvoorwaarde te vervullen zodat het rad permanent op zijn plaats mag blijven staan.

Net als heel wat jaren ervoor zal het reuzenrad ook dit jaar een belangrijk onderdeel zijn van de vuurwerkshow die het nieuwe jaar inluidt.

 

Bron en foto’s: Merlins Entertainments Group