Uitgelicht: Rhaegal – Le Fleury

Het bescheiden Franse pretpark Le Fleury opende in 2022 haar achtbaan Rhaegal. Het park koos opnieuw voor een tweedehandsbaan, die de plek innam van de oudere achtbaan Imoogi die na heel wat technische problemen het park verliet.

 

 

Het Franse pretpark Le Fleury opende in 2022 haar nieuwe achtbaan Rhaegal, deze verving Imoogi, een Zyklon-achtbaan. De achtbaan kreeg net als de vorige een thema dat in het teken van draken staat. Rhaegal is trouwens de naam van een van de draken uit de TV serie Game Of Thrones.

Rhaegal werd gebouwd door IE Park en stond van 2010 tot 2021 als Runaway Timber Train in het Schotse pretpark Landmark Forest Adventure Park. De baan heeft een lengte van 233 meter, een ritje neemt ongeveer 50 seconden in beslag.

Wie een ritje wil maken moet tenminste 95 cm groot zijn en begeleid worden, zonder begeleiding is een ritje mogelijk vanaf een minimumlengte van 110 cm.