Eerste onderdelen nieuwe achtbaan Cedar Point geplaatst

In het nieuwe Boardwalk-gebied te Cedar Point zijn de eerste achtbaanonderdelen op zijn plaats gezet. Daarnaast stelde het park samen met de fabrikant Zamperla op de attractiebeurs IAAPA in Orlando ook een eerste wagentje voor.Cedar Point, gelegen op een schiereiland in de Amerikaanse staat Ohio, opent volgend jaar een nieuwe kinder- en familiezone aan genaamd The Boardwalk. Bij de reeds bestaande attracties in het gebied zoals de botsauto’s, WindSeeker, Troika, het reuzenrad en de grote achtbaan GateKeeper, worden ook enkele andere attracties uit het park verplaatst naar de nieuwe zone.

Maar de belangrijkste investering wordt een nieuwe wilde muis achtbaan van de Italiaanse fabrikant Zamperla. De achtbaan gaat gewoonweg Wild Mouse heten. Op een foto gedeeld door het park zien we dat het eerste stuk oranje track op zijn plaats is gezet.

Wild Mouse wordt de eerste installatie van het Twister Freeform-model van Zamperla, de achtbaan gaat dus een andere lay-out kennen dan de meeste wilde muis achtbanen. Op de concept art is onder andere een relatief grote drop te zien, enkele heuveltjes en de klassieke haarspeldbochten waar het achtbaantype gekend voor is.

Op de belangrijkste attractiebeurs IAAPA in Orlando werd ook een nieuw trein ontwerp voorgesteld. Opvallendste veranderingen zijn de nieuwe beugels en dat de vier passagiers volledig recht naast elkaar zitten, in plaats van in een meer gebogen positie.

De opening van het gebied en de nieuwe achtbaan staat gepland voor mei 2023.

Bron en foto’s: Cedar Point & Coaster Crew