Fotoalbums UK trip: South Parade Pier & Funland Amusement Park – augustus 2022

Themeparkfreaks Jonathan, Lennert en Laura trokken in de zomervakantie voor 5 pretparkdagen naar het Verenigd Koninkrijk waar ze voornamelijk de meest gekende pretparken zoals Alton Towers, Thorpe Park en Blackpool Pleasure Beach lieten links liggen. In de plaats kozen ze om voornamelijk kleinere parkjes in Engeland en Wales te ontdekken om zo de verborgen plekjes en ongekende parkjes te gaan verkennen. We namen van onze verkenningstocht heel wat foto’s mee die we graag met jullie willen delen.

 

South Parade Pier:

South Parade Pier plaatste in 2019 de Big Apple achtbaan Happy Caterpillar van de Britse exploitant Paul Hart op haar pier en opende zo voor het eerst een achtbaan. De tijdelijke achtbaan werd in 2020 vervangen door een nieuwe Big Apple achtbaan met de naam Happy Caterpillar die uitgebaat wordt door David Wallis en de pier enkel in de winter verlaat. Andere attracties die hier terug te vinden waren zijn onder andere een schommelschip, vrijevaltoren, kinderattracties en een hoop arcade games.

Funland Amusement Park:

Funland Amusement Park bezocht ik nog in 2019 maar ondertussen verhuisde de Big Apple achtbaan Funlandasaurus naar Camel Creek Adventure Park waar die nu haar rondjes maakt als Magic Dragon. Funlandasaurus werd vervangen door de achtbaan Spinosaurus die dan weer de oude Twist and Joust is van Gulliver’s Milton Keynes. Deze werd in Gulliver’s Milton Keynes verwijderd net voor ons bezoek in 2019, dus bij deze konden we die verloren credit van 3 jaar geleden alsnog inhalen. De Runaway Mine Train stond nog steeds in het park. Dit is trouwens geen klassieke Runaway Train maar wel een Wild Mouse van L&T Systems. Andere attracties die hier onder andere staan is een Twister, Trip Ride, fietsmolen, draaimolen, ballonnenmolen, jeep rondritje en botsauto’s.