Sfeerverslag: Bobbejaanland (Halloweennocturne) – zaterdag 29 oktober 2022

Na het ontdekken van Halloween in Plopsaland De Panne en Walibi Belgium, is vandaag Bobbejaanland aan de beurt. Vandaag kunnen we genieten van maar liefst 7 spookhuizen en 4 scarezones. Bobbejaanland spreekt alvast van de strafste Halloween ooit!

 

Twintig minuten voor opening komen we samen met een handvol andere bezoekers aan op de parking van Bobbejaanland. Aan de ingang ontmoeten Hannelore en ik nog twee andere Themeparkfreaks, want ook Bob en Jonathan zijn vandaag van de partij! Zoals ieder jaar heeft Bobbejaanland het park prachtig versierd en ook dit jaar is dit het geval. Aan de ingang spotten we alvast heel wat spinnen en binnenin het park vinden we onmiddellijk de eerste pompoenen.

Zoals altijd beginnen we links in het park en vandaag hebben we daar een speciale reden voor. Indiana River sluit namelijk over een week de deuren want deze winter krijgt deze indoor wildwaterbaan een andere thema. Wat voor weer het vandaag ook is, een ritje op deze klassieker kan niet ontbreken om deze dag perfect te maken. Gelukkig staat er nog niet veel volk en kunnen we na enkele minuten instappen. Met onze boomstam banen we ons een weg door de jungle en trotseren we enkele drops. Het levert mij alvast een doorweekte broek op en ook de rest komt niet droog uit de boomstam.

Wat verderop vinden we Okidoki, een leuke Junior Coaster. Okidoki is een van de betere achtbanen in zijn soort en ook vandaag beleven we er een leuk ritje op.

Het wordt duidelijk drukker in het park en dat merken we aan verschillende wachtrijen. Zo begint de wachtrij van The Dreamcatcher al te klein te worden en ook bij andere attracties is het niet veel beter. Gelukkig is er nog een uitzondering en dat is het reuzenrad. Het is misschien niet de hevigste attractie maar we kunnen genieten van het uitzicht op Bobbejaanland en diens omgeving.

Terwijl Bob en Jonathan eventjes weg zijn om de persopening van The Monastery mee te maken, besluiten Hannelore en ik een hapje te eten. Dat doen we in het restaurant Santa Fe waar we kunnen genieten van een lekkere hamburger.

Na het eten deden we het wat rustiger aan en besloten we een ritje te maken in El Paso. Dit is een ouderwetse darkride waar je in een Western-setting schiet op Cowboys, Mexicanen en Indianen. Ondanks zijn ouderdom blijf ik dit een leuke attractie vinden.

Een paar minuutjes later waren Bob en Jonathan ook weer terug en besloten we te beginnen aan de spookhuizen. Als eerste begonnen we met Yummy, een spookhuis dat gebaseerd is op de gelijknamige film en in 2019 opende, is nog steeds 1 van mijn favoriete huizen. Ook dit jaar stelt Yummy niet teleur en krijgen we een paar flinke scares voorgeschoteld. Yummy speelt zich eigenlijk af in Klinika Krawczyk, een ziekenhuis waar plastische chirurgen de wereld een beetje mooier proberen te maken. Alleen blijkt dat wel een beetje mislukt en komen we de ene griezel na de andere tegen.

Na Yummy is nu Sonar aan de beurt. Ook dit spookhuis staat hier al een aantal jaar en speelt zich af in de toekomst. De wereld is vergaan en onleefbaar geworden waardoor enkele overlevenden in een duikboot overleven. De rest van de mensheid is veranderd naar vleesetende mutanten. Ook dit huis heeft enkele leuke scares en enkele creepy elementen.

In Bobbejaanland vinden we ook enkele scare zones waaronder Voodoo Bayou. Hier maak je kennis met het mysterieuze Bayou-volk.

Recht tegenover Voodoo Bayou vind je Kinderland. In dit indoor gebied vinden we dit jaar 1 van de nieuwe spookhuizen terug en dat is Alice in Horrorland. In dit spookhuis ga je op zoek naar Alice in Wonderland, alleen is iedereen niet zo behulpzaam als in de Disney-film. Hier worden we aangevallen door het konijn en de gekke hoedenmaker. Ook de scène met de deuren heeft men niet vergeten en uiteraard komen we ook terecht bij de koningin. Alleen de kers op de taart ontbrak, want Alice was blijkbaar in pauze. Maar het huis is echt geweldig! Een echte aanrader wanneer je Bobbejaanland bezoekt tijdens Halloween.

Bazaar Bizarre is net zoals Yummy en Sonar een vaste waarde in het Halloween programma van Bobbejaanland. Net zoals Yummy is ook Bazaar Bizarre één van de spookhuizen waar ik graag doorheen loop. Het huis loopt vol met clowns en ook de 3D-effecten zijn leuk. Het spookhuis heeft ook enkele doolhof-elementen waar de scare-actors handig gebruik van maken. Ieder jaar krijgt dit spookhuis een kleine aanpassing en ook dit jaar is dat het geval. Zo is er nu op het einde een vortex-tunnel, die wel heel goed zijn werk deed.

In het Cowboy-gebied vinden we nog 2 andere spookhuizen. Texas Butcher is dan ook het volgende spookhuis en wederom lopen we in een volledig ander thema. Texas Butcher is namelijk een slagerij die bekend staat om zijn heerlijke kop- en leverpaté. Wat het geheime ingrediënt is komen we tijdens ons bezoekje te weten. Waarschijnlijk kan je al raden wat het geheime ingrediënt is.

Wanneer we uit Texas Butcher wandelen komen we automatisch uit op een scarezone. Plaza de los Muertos is de plek om Dia de Los Muertos te vieren. Het Mexicaanse pleintje is heel sfeervol ingericht en ook de scare-actors zijn leuk.

En wanneer je het hoekje omloopt en midden in het Cowboy gebied terecht komt, loop je enkele creepy circusartiesten tegen het lijf. Vooral de boos kijkende circusdirecteur lijkt recht in je ziel te kijken. Ook de decorstukken sluiten naadloos bij de scarezone.

Het voorlaatste spookhuis ligt zoals eerder vermeld ook in dit gebied en dat is CORP. Pest Control. Dit is de vervanger van Corps, die vorig jaar niet zo’n goede beurt maakte. Na de dramatische ontsnapping van een raar monster richt Corps nu zijn pijlers op ongediertebestrijding. Bij binnenkomst worden we ontsmet en kunnen we een kijkje nemen bij enkele dieren. Uiteraard krijgen we (weeral) te maken met een ontsnapping van een dier (of monster) en moeten we ze snel mogelijk het gebouw verlaten. Via allerlei tunnels en kooien komen we vlug buiten terecht. Alleen heb je hetzelfde probleem als vorig jaar, de apotheose ontbreekt. Wel vind ik het spookhuis dit jaar al stukken beter dan vorig jaar, maar het blijft wel het minste spookhuis van Bobbejaanland.

We hebben nog 1 spookhuis voor de boeg maar we besluiten eerst een kijkje te gaan nemen bij de Monkey Clan. Dit is een wilde stam van aapachtigen die zich gevestigd heeft in de jungle van Adventure Valley. Zoek zeker geen ruzie met deze stam want opperhoofd Bansoeli duldt geen indringers!

Even later konden we hier ook nog genieten van een klein showtje. Bansoeli Beats vertelt het verhaal van een volk dat samenleeft met de apen. Elke dag brengen ze een ode aan Bansoeli en ook vandaag is dit het geval, tot ontdekkingsreiziger Nicholas Nicholson dit abrupt verstoord. De ontdekkingsreiziger wil de jungle namelijk vernietigen, gelukkig is er nog de verloofde van Nicholas die samen met het volk en de god Bansoeli er een stokje voorsteken.

Na het kleine optreden besloten we een ritje te maken in The Forbidden Caves. Hier nemen we samen met de ontdekkingsreiziger Jasper Dubois een kijkje in enkele grotten. De belevingstunnel is niet de sterkste simulator die je kan vinden, al vind ik het verhaal rond de attractie wel leuk.

In de hal naast The Forbidden Caves maken we nog een ritje op Revolution. Een ritje op dit icoon mag gewoon niet ontbreken. De indoor achtbaan zorgt voor een ritje vol nostalgie en is na al die jaren nog steeds heel leuk!

De duisternis begint langzaamaan over Bobbejaanland te trekken. Iets wat zeer mooie foto’s oplevert.

Daarom besluiten we eerst nog een hapje te gaan eten. Iets voor 20u besluiten Hannelore en ik nog naar het laatste spookhuis te trekken. Dit keer is het geen slagerij of ziekenhuis maar wel een klooster. Monastery geeft jou een kans tot bezinning en vergiffenis van al je zonden. Of al mijn zonden vergeven zijn, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat dit huis heel wat goede jump-scares bevat en de nonnen die hier leven duidelijk niet zo braaf zijn, als aanvankelijk gedacht. Ook de sfeerzetting in het huis is geweldig en ook de typische kerk-geur in het huis is een leuke meerwaarde.

Ons dagje Bobbejaanland sluiten we af met een ritje Fury. Voor de allereerste keer heb ik nu de kans om Fury in het donker uit te proberen, dus wou ik dit zeker niet laten liggen. Al moesten we daarvoor wel wat geduld hebben. Maar liefst anderhalf uur hebben we gewacht, maar daar kreeg ik wel het beste ritje ooit op Fury voor in de plaats. Zoals altijd gingen we aanschuiven aan de rechterkant want daar kan je kiezen om voor- of achteruit de achtbaan te berijden. Het is altijd spannend om te zien wat de rest van het treintje heeft gekozen. We hadden geluk want er werd massaal gestemd om achteruit te gaan. Nog steeds is Fury een hele goede achtbaan met een hele sterke launch en enkele leuke elementen.

Ondanks alle drukte heb ik wel intens genoten van dit Halloweenevenement en van het park zelf. Bobbejaanland heeft dit jaar echt wel gezorgd voor misschien het beste Halloweenevenement van België. Alle spookhuizen waren op-en-top verzorgd en ook de acteurs deden het voortreffelijk. Bobbejaanland investeert ieder jaar meer en meer in Halloween en dat is ook te merken aan het eindresultaat. Volgend jaar kom ik al zeker terug naar het Plezantste Land tijdens Halloween en hopelijk zijn er dan opnieuw wat nieuwigheden te ontdekken.