Parque Warner maakt naam nieuwe achtbaan bekend

Parque Warner heeft onlangs de naam bekendgemaakt van de nieuwe Intamin Launch Coaster die volgend jaar zal openen. De achtbaan krijgt een Batman-thema en zal Gotham City Escape gaan heten.

 

Heel wat achtbaanfans kijken reikhalzend uit naar volgend jaar want dan opent er een nieuwe launch coaster in Parque Warner. De achtbaan zal een LSM Launch Coaster worden en wordt gebouwd door Intamin. Onlangs maakte het Spaanse pretpark de naam van de achtbaan bekend en daarmee ook het thema. De launch coaster is centraal in het park gebouwd en zal zowat 1 van de eerste dingen zijn die je zal zien, wanneer je het park betreedt. De achtbaan zal zich afspelen in de wereld van de superheld Batman en daarom krijgt de achtbaan de naam: Gotham City Escape.

 

Gotham City Escape zal meerdere lanceringen hebben en zal een baanlengte van 1.010 meter hebben. De achtbaan zal een maximale hoogte van 45 meter hebben en daarnaast zijn er ook nog 4 inversies. Bij de inversies steekt er toch wel 1 inversie bovenuit en dat is de Zero G-Stall. Bij deze inversie hang je een lang recht stuk ondersteboven. Zo’n inversie vind je bijvoorbeeld ook bij VelociCoaster in Universal Studios Orlando.

 

De achtbaan zal vertrekken vanuit de Wayne Mansion. Dit is een fictief herenhuis uit de DC Comics en de woonplaats van Batman. Zo zijn er geruchten dat alvorens je instapt in de achtbaantrein, er ook nog een preshow zal zijn met muziek, animatronics en visuele effecten. Wat het verhaal zal zijn rond de achtbaan is nog niet duidelijk.

 

bron: Parque Warner Madrid, Hobby Consolas, RCDB

Foto: Parque Warner Madrid