Internationale amusements-Oscar voor het levenswerk van Roland Mack

De oprichter van Europa-Park, Roland Mack, wordt beschouwd als een van de meest innovatieve en succesvolle pioniers van de internationale amusementsindustrie. Op de IAAPA Expo, ’s werelds grootste beurs voor de attractiebranche, heeft de Themed Entertainment Association (TEA) in Orlando de felbegeerde “TEA Thea Award” toegekend aan Roland Mack. De succesvolle ondernemer uit het Zwarte Woud ontving de “Buzz Price Award” voor zijn levenswerk en zijn prestaties en grote inzet voor de sector. De “Thea Awards” worden sinds 1994 uitgereikt en eren personen en bedrijven voor hun bijzondere prestatie in de entertainmentindustrie.

 

Roland Mack runt een familiebedrijf bij uitstek: samen met zijn vrouw Marianne en broer Jürgen heeft hij Duitslands grootste attractiepark, Europa-Park, opgebouwd. Intussen draagt Roland Mack het bedrijf stap voor stap over aan de volgende generatie. “Ik wil een bedrijf overdragen dat goed toegerust is voor de toekomst, anders heb ik als ondernemer gefaald.” Zoons Michael en Thomas zijn al lang actief in het management, dochter Ann-Kathrin is als gediplomeerd architect intussen ook werkzaam in de onderneming. “Deze internationale prijs bevestigt het belang dat wij hebben voor de  regio met 4.450 werknemers en indirect voor ongeveer 8.000 banen,” zegt Roland Mack: “Dit is een belangrijk signaal voor beleidsmakers dat waardecreatie niet alleen in de productie plaatsvindt, maar ook bij dienstverleners zoals wij. Dat wij in Rust internationaal tot de beste attractieparken ter wereld behoren, is vooral te danken aan onze consequente doorvoering van innovatie en kwaliteit.”

 

De “Buzz Price Award” wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze lifetime achievement awards in de industrie. “We zijn erg enthousiast over de ontvangers van de “Thea Award” van dit jaar,” zei Chuck Fawcett, voorzitter van het internationale bestuur van TEA, “Op het jaarlijkse Thea Awards Gala in Californië zullen we in april 2023 met ons internationale gezelschap de uitreiking van de awards vieren.”