Hersheypark stelt treintje hybride achtbaan Wildcat’s Revenge voor

Op de openingsdag van IAAPA waren de onthullingen van nieuwe treinen voor komende jaren haast niet bij te houden. Bij de stand de Amerikaanse bouwer Rocky Mountain Construction is de voorste trein van de Wildcat’s Revenge voor het eerst te zien.

 

Begin november maakte Hersheypark, een pretpark gelegen in de Amerikaanse staat Pennsylvania, bekend dat het de achtbaan Wildcat een RMC-conversie zou geven en transformeren tot Wildcat’s Revenge.

Op de verschillende concepten was de trein voor de nieuwe achtbaan reeds te zien. Het ontwerp staat op IAAPA te Orlando tentoongesteld en is voor het eerst in het echt te bewonderen.
In het opmerkelijke design komt een wilde kat uit de trein gesprongen en rust op het felrode onderstel. Het voorste deel van de trein is zeer open.

Wildcat’s Revenge wordt 42,7 meter hoog en krijgt een lengte van 1070 meter lang. Tijdens de rit gaan gasten door vier inversies en behalen een maximale snelheid van net geen 100km/u. De opening is voorzien voor de zomer van 2023.

 

Foto’s: Hersheypark, European Coaster Club