RMC bouwt Wildcat in Hersheypark om tot Wildcat’s Revenge

Op 31 juli 2022 sloot Hersheypark, een pretpark gelegen in de Amerikaanse staat Pennsylvania, haar houten achtbaan Wildcat voorgoed. Althans daar leek het een hele tijd op. De geruchten van een conversie door Rocky Mountain Construction (RMC) deden al een hele tijd de ronde en dat werd nu officieel bevestigd door het park.

 

Untamed
In Europa kennen we RMC voornamelijk van Zadra in Energylandia, Wildfire in Kolmården en Untamed in Walibi Holland. Bij deze laatste werd ook een bestaande houten achtbaan (Robin Hood) omgebouwd tot een hybride achtbaan waarbij de houten track vervangen werd door “I-Box Track”. Deze track biedt de voordelen van een stalen achtbaan, waardoor de gekste elementen die je maar kan bedenken mogelijk zijn.

 

Inversies
Wildcat’s Revenge krijgt een snelheid van 99,8 km/u, een hoogte van bijna 42,7 meter en ze telt maar liefst vier inversies. Hiermee wordt deze achtbaan zo’n 20 km/u sneller en bijna 7 meter hoger dan Wildcat, de basis van deze hybrid coaster.

Voor de hoogte zal de achtbaan voorzien worden door een RMC-typerende “lift truss” die we kennen van onder andere Zadra. De lengte zal 1.070 meter bedragen, dat is maar liefst 100 meter langer dan de originele attractie.

 

Wildcat’s Revenge krijgt ’s werelds hoogste “Step-Up Under Flip”, een element dat we onder andere kennen van Untamed. Daarnaast zijn een Zero-G Stall en een Zero-G Roll in de animatie te zien. Het geheel begint met een drop van 82 graden en een rit duurt maar liefst 2 minuten en 36 seconden.

 

Zomer 2023
Met de komst van de nieuwe achtbaan heeft Hersheypark opnieuw 15 achtbanen in haar aanbod en ondanks dat er door de conversie van Wildcat één houten achtbaan verdwijnt (omdat deze een hybride wordt), blijven er nog drie andere houten achtbanen over in het park. Wildcat’s Revenge zal in de zomer van 2023 worden geopend.

 

Bron: hersheypark.com

Foto: hersheypark.com