Fotoalbum UK trip: Hull Fair – oktober 2022

Begin oktober trokken Teamparkfreaks Laura, Lennert en Jonathan voor de tweede maal in 2022 naar het Verenigd Koninkrijk om nog enkele onbekendere parkjes te bezoeken. Maar ook enkele grote kermissen stonden op de planning. Ze brachten natuurlijk ook foto’s mee van dit driedaags avontuur.

 

De Hull Fair is een van de grootste kermissen in het Verenigd Koninkrijk en vindt traditioneel begin oktober plaats. Dit jaar was dat van 7 oktober tot en met 15 oktober. De Nottingham Goose Fair start iets eerder, maar in sommige jaren overlappen ze 1 gemeenschappelijk weekend en is dit dus een ideale combinatie voor kermisfanaten.

Dit jaar stonden er 8 rollercoasters waarvan 2 wilde muis achtbanen, 3 Runaway Trains, 2 Big Apples en een Single Helix coaster. Na 6 jaar was het voor mij opnieuw een weerzien met de Crash Test die vroeger in Nederland rondreisde en nog steeds Nederlandstalige veiligheidsinstructies bevatte. Technisch gezien was het geen 6 jaar geleden, want in 2019 kwamen we de Crash Test ook al eens tegen in Southport Pleasureland, maar toen was deze nog in aanbouw.

Wie dacht dat 2 wilde muizen of 3 Runaway Trains voor 1 kermis veel is, die heeft fout gedacht. Er stonden hier maar liefst 4 reuzenraden opgesteld, ongelooflijk gewoon. En de Waltzer, de populairste attractie in het Verenigd Koninkrijk, die zal hier makkelijk in twintigvoud gestaan hebben, soms zelfs met 2 recht over elkaar. Ook van de Twisters stonden hier makkelijk 15 stuks opgesteld. Maar het is hier niet zoals bij ons dat de attracties bijna leegdraaien, het was hier echt extreem druk en we waren er dan nog wel in de namiddag. Je voelt echt wel dat dit een groot event is waar veel Britten lang naar uitkijken.