Droomvlucht maandenlang gesloten voor onderhoud

De Efteling-attractie Droomvlucht is sinds 31 oktober 2022 gesloten voor onderhoud. Als alles volgens plan verloopt dan zal de darkride op 4 maart 2023 terug openen. Droomvlucht zal dus maar liefst vier maanden gesloten blijven. Het onderhoud dat gepland staat zal dan weer een prijskaartje van ruim 6 miljoen euro hebben.

 

Droomvlucht is sinds 31 oktober gesloten en zal pas in maart opnieuw openen. De Efteling heeft namelijk een groot onderhoud gepland voor deze darkride. Het onderhoud komt er vooral op technisch gebied, iets waar de bezoekers uiteindelijk niet veel van zullen merken, en zal maar liefst 6 miljoen euro kosten. Al belooft de Efteling wel dat het alle defecte onderdelen van de attractie zal herstellen. Zo zal het in maart opnieuw regenen in het Zompenwoud, want de vijverbak wordt gerepareerd.

 

Als eerste zal men starten met het bouwkundig onderhoud van het dak. De plafonddoeken in de Feestzaal, Opstaphal en Kastelenrijk worden vervangen, alsook de wanddoeken in het Kastelenrijk en een stukje wanddoek in de Hemelburchten-scène. Er zal schoongemaakt worden in de attractie en waar nodig opnieuw geverfd. Alle verlichting in de attractie wordt vervangen door LED-verlichting. Daarnaast worden er ook andere elektrische onderhoudswerken uitgevoerd. De opstapbanden worden bekeken en er worden heel wat onderdelen in verdeel- en besturingskasten vervangen. Ook het klimaat in de opstaphal wordt geoptimaliseerd.

 

Als laatste zal men ook 260 stalen tussenstukken vervangen op de baan. Na bijna 30 jaar kan de baan dit wel eens gebruiken. De hele baan vervangen blijkt niet nodig, daardoor worden enkel de zwaar versleten en beschadigde stukken vervangen. Deze werken worden geen sinecure, want alles zal met de hand moeten worden vervangen. Droomvlucht opende in 1993 de deuren in het themagebied Marerijk. Nu, dertig jaar later, sluit deze iconische attractie even de deuren om straks weer als vanouds bezoekers te plezieren in de wereld van elfjes en trollen.

 

 

bron & foto: Efteling