Compagnie des Alpes boekt meer winst dan voor corona

Het moederbedrijf van Walibi Belgium en Bellewaerde heeft het afgelopen boekingsjaar meer winst gemaakt dan voor de coronapandemie. Zo heeft Compagnie des Alpes 958,5 miljoen euro omzet gemaakt. Dat is bijna 18 procent meer dan in 2018-2019. Door de pretparken alleen al werd er 468,5 miljoen omzet gedraaid waarmee het voor het eerst meer omzet boekte dan de ski-inkomsten uit dezelfde groep.

 

Compagnie des Alpes maakte onlangs haar omzet bekend. Zo heeft de pretparken- en skiresort groep maar liefst 958,5 miljoen euro omzet gemaakt. Dat is bijna 18 procent meer dan in het boekingsjaar 2018-2019. De voorbije twee jaar waren deze cijfers beduidend veel lager, uiteraard door de vele sluitingen en restricties in verband met de pandemie.

 

Opvallend in de omzet is dat de pretparken meer omzet hebben gemaakt dan de ski-resorts. Waar vroeger de ski-inkomsten steevast het meest opbrachten, is dat nu anders. De 468,5 miljoen euro omzet door de pretparken alleen is uitzonderlijk te noemen. De groep kijkt daarvoor voornamelijk naar Walibi Belgium. Bij Compagnie des Alpes zijn ze optimistisch, al blijft de groep voorzichtig. Men moet namelijk nog rekening houden met de stijgende energiefacturen. Al zou dat opgevangen kunnen worden door energiebesparingen en hogere tarieven.

 

Compagnie des Alpes heeft heel wat pretparken in haar bezit, de bekendste zijn Walibi Belgium, Bellewaerde, Parc Astérix en Walibi Holland.

 

bron: HLN

Foto: TPF