Nieuwe Karls Erlebnis-Dorf op komst in Loxstedt

De Karls-groep heeft haar plannen bekendgemaakt om nog een aardbeienpretpark te bouwen. Ditmaal heeft men een locatie op het oog aan de Noordzeekust in Loxstedt bij Bremerhaven.

 

Karls-eigenaar Robert Dahl kocht onlangs een terrein van ongeveer 4 hectare groot in Loxstedt. De man vertelt dat de fans van de Karls-pretparken al lang vragen om een pretpark in Nedersaksen. In zijn optiek is de ligging tussen Bremen, Bremerhaven en Cuxhaven ideaal voor Karls om zich daar te vestigen. Dit omwille van de bereikbaarheid, aangezien deze locatie niet ver ligt van de snelweg A27.

De plannen van de groep zouden ondertussen ook goedgekeurd zijn door de gemeente en de burgemeester, maar vooraleer er gebouwd kan worden zijn er nog heel wat voorbereidende werken en planningstijd nodig.

Het park in Loxstedt bij Bremerhaven wordt de negende Karls Erlebnis-Dorf. Want ook in Döbeln, Oberhausen en Plech heeft de groep gronden aangekocht om een Karls-park te openen. De opening van die drie parken is gepland in 2023 voor Oberhausen, in 2024 voor Döbeln en in 2026 voor Plech. De laatste locatie was ooit het terrein van het gesloten pretpark Fränkisches Wunderland.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto: Karls