Dennlys Parc sluit Möbius-coaster Nitro en plant nieuwe attracties

Het Franse pretpark Dennlys Parc sluit de achtbaan Nitro en gaat 2 nieuwe attracties bouwen. Zo wil het park een nieuwe achtbaan en een nieuwe wildwaterbaan bouwen volgens de plannen die zijn ingediend bij de gemeente. Slecht nieuws dus voor de achtbaan Nitro want die verdwijnt na 12 seizoenen uit het park.

 

Dennlys Parc heeft onlangs documenten ingediend bij de gemeente voor de bouw van 2 nieuwe attracties. Naast het goede nieuws viel er ook te lezen dat de achtbaan Nitro zal worden afgebroken. Nitro werd geopend in 2010 en was zo’n 12 seizoenen in het park te vinden. De achtbaan is een Möbius-coaster, dat is duellerende achtbaan waar de trein waarin je plaats neemt eindigt in het andere station. De achtbaan is gebouwd door Preston & Barbieri en kan je best uniek noemen. Met de sluiting van Nitro zal er nog maar een Double Coaster van de constructeur overblijven. Die is te vinden in het Italiaanse pretpark Mirabilandia.

Naast de sluiting van Nitro heeft Dennlys Parc ook plannen voor twee nieuwe attracties. Zo zou er een nieuwe achtbaan gebouwd worden en zal er geïnvesteerd worden in een wildwaterbaan met boomstammen. Dit jaar opende het park nog een wildwaterbaan met boomstammen maar dan een kindervariant. Voor het project zou een perceel aan de oostkant van het park gebruikt worden. Ook zou er een wandelbrug komen die de parking met het park moet verbinden. Welke achtbaan en welke constructeurs de attracties gaan bouwen is nog niet bekend.

 

bron: Parkerlebnis

Foto: TPF