Het winterseizoen ging van start in Europa-Park

3.000 besneeuwde dennenbomen, 10.000 glinsterende kerstballen en winters versierde gevels toveren het grootste attractiepark van Duitsland van 26 november 2022 tot en met 8 januari 2023 (behalve 24./25.12.) en van 13.01.2023 tot 15-01-2023 om in een magisch winterwonderland.

 

De geur van koekjes en glühwein vult je neusgaten en wintermuziek klinkt in de 15 liefdevol ingerichte Europese themagebieden. Het winterseizoen in Europa-Park belooft een belevenis voor alle zintuigen te worden.

Direct na binnenkomst in het grootste pretpark van Duitsland kunnen bezoekers de winters versierde kerstboom aan de Deutsche Allee bewonderen. Ook de Luxemburger Platz is versierd met een 15 meter hoge en rijkelijk versierde dennenboom. Om een mooi overzicht te krijgen kunnen bezoekers plaatsnemen in het Bellevue reuzenrad. In het winterseizoen viert men de bekendste dichter van Denemarken in de Blue Fire Dome met de tentoonstelling Andersens sprookjesreis in Europa-Park.

Voor kinderen zijn er ook winterse highlights te beleven. Bij de FIS Snowkidz – Kinderskischool, naast de Tiroler Wildwasserbahn in het Oostenrijkse themagebied kunnen ze onder begeleiding van getrainde skileraren hun eerste pogingen op ski’s aangaan. Minstens zo leuk is de afdaling in de snowtubes, waarmee de kinderen de heuvel af kunnen sleeën. In het Scandinavische themagebied kunnen ze langlaufen bij de Skitty World Nordic. Bij Fjord Rafting kan je dan weer schaatsen op een grote schaatsbaan.

Kuieren kan je over uitgebreide kerstmarkt rond de Europafontein in het entreegebied en in het historische Balthasar Palace Park. Je kunt er ook winterlekkernijen uit de regio en het hele Europese continent proeven.

Shows

Haal het doek maar op voor de dansers, artiesten en clowns in de originele circustent op het festivalterrein van Europa-Park. Daar maakt het rode gordijn plaats voor een schitterende circusrevue met optredens die de bezoekers de adem zal ontnemen. Een ander hoogtepunt wacht op je in het Griekse themagebied – de ijsshow.

Ook kan je elke dag genieten van een prachtige 3D-videomapping-show, genaamd Miraculeux. Deze is elke dag vanaf 17 uur te zien op de gevel van de Eurosat – CanCan Coaster.

Tot slot kan je elke dag genieten van de paradeshow Ed’s Starlight Parade.

 

Bron en foto’s; Europa-Park