Marc Coucke nieuwe aandeelhouder bij eigenaar van Walibi en Bellewaerde

Compagnie des Alpes, het moederbedrijf van onder andere Walibi Belgium en Bellewaerde, zoekt nieuwe aandeelhouders. Het bedrijf dat ook skidomeinen bezit, heeft enkele aandelen verkocht aan Marc Coucke voor een kleine 10 miljoen euro. Het is niet de eerste keer dat Marc Coucke investeert in de vrijetijdssector. Zo bezit hij al 30 procent van de aandelen van Pairi Daiza én heeft hij 83 procent van de aandelen van het Nederlandse SnowWorld.

 

Marc Coucke, vrijwel de bekendste investeerder van België, heeft opnieuw van zich laten spreken door alweer een grote investering te doen in aandelen. Dit keer zijn het aandelen van Compagnie des Alpes, het moederbedrijf achter pretparken zoals Walibi Belgium en Holland, Bellewaerde, Parc Astérix en Futuroscope. Via zijn investeringsbedrijf Alychlo koopt Marc Coucke voor zo’n 9,87 miljoen euro aan aandelen van het bedrijf. Compagnie des Alpes zoekt nieuwe aandeelhouders om hun schuldgraad te doen verminderen die door de vele tijdelijke sluitingen van hun pretparken en skidomeinen het gevolg zijn. Hiermee hoopt het bedrijf zo’n 231 miljoen binnen te halen.

 

Alychlo had al eerder aandelen van CDA, namelijk 50 000 aandelen die wel maar 0,2 procent van het bedrijf waard zijn. Met de nieuwe investering zal dit aanzienlijk verhogen. Voor Marc Coucke zelf is het niet de eerste investering in de vrijetijdssector want sinds 2015 bezit hij al 30 procent van de aandelen van Pairi Daiza en heeft hij ook nog eens 83 procent van de aandelen bij het Nederlandse SnowWorld. Ook in Durbuy bezit hij enkele vrijetijdsbestedingen waaronder een avonturenpark.

 

Bron: Nieuwsblad, Business AM

Foto: Gregory Dewulf/TPF