Blackgang Chine sluit haar enige achtbaan Cliffhanger

Het Engelse pretpark Blackgang Chine, gelegen op het Eiland Wight, heeft besloten afscheid te nemen van haar enige achtbaan Cliffhanger. Hiermee verdwijnt ook meteen een van de twee enige achtbanen die je op dit eiland kon vinden.

 

Blackgang Chine opende in 2005 haar eerste achtbaan Cliffhanger, die dit jaar gesloten werd. Eigenlijk best een jammere zaak dus, maar het park belooft dat er iets leuks in de plek zal komen. Het park had in 2003 ook al plannen om een achtbaan te openen met Tornado. Die achtbaan werd geleverd door Westech, een Zwitsers bedrijf, maar raakt niet door de keuringen en werd opnieuw verwijderd. Een jaar na het verwijderen van Tornado kwam dan Cliffhanger, een baan van I.E. Park.

Cliffhanger was een baan van het type JR / 30 Custom, die een hoogte had van 11,5 meter en een lengte van 230 meter, goed voor een snelheid van 40 km/u.

 

Als vervanger zal het park een grote frisbee attractie openen. Deze zal geleverd worden door Zamperla. Het gaat om een zogenaamde Discovery attractie, waarbij je op een grote schijf zit die ronddraait terwijl je aan hoge snelheid heen en weer zwiert.

 

Bronnen: EchoIsland, First Drop Magazine

Foto: Blackgang Chine