Uitgelicht: Marienkäferbahn – Traumland auf der Bärenhöhle

Het iets minder bekende, maar gezellige park Traumland auf der Bärenhöhle gelegen in Duitsland opende in 1996 haar eerste en voorlopig enige achtbaan. De baan kreeg de naam Marienkäferbahn en heeft een typisch lieveheersbeestje als treintje.

 

 

Dit baantje werd gebouwd door Zierer en is van het type Tivoli Custom. Exacte statistieken van deze baan zijn niet bekend, maar ze is te vergelijken met een Zierer Tivoli Small.

Voordat deze achtbaan naar dit park kwam kende ze al enkele andere locaties. Zo begon de baan haar leven als Leppäkerttuvuoristorata in 1991 haar leven in het Finse pretpark Planet FunFun, dat toen nog de naam Fanfaari had. In 1992 veranderde zowel het park als de achtbaan van naam, toen werd deze baan Kiddy Coaster. Ze bleef haar rondjes rijden tot het park in 1995 sloot.

De baan kreeg dan een plekje in het Finse pretpark Wasalandia, waar ze een jaartje draaide onder de naam Leppäkerttujuna. Nadat ook dit park afscheid nam van de baan kwam ze uiteindelijk in Traumland auf der Bärenhöhle terecht.

Kinderen kunnen al zeer jong plaatsnemen in het treintje dat plaats biedt aan tien personen, maar als ze jonger zijn dan acht jaar moet een volwassene hen begeleiden.