Kings Island kondigt nieuw themagebied Adventure Port aan

Het Amerikaanse pretpark Kings Island kondigde de komst aan van een gloednieuw themagebied met Adventure Port. In dit gebied zullen enkele nieuwe attracties te vinden zijn, wanneer het geopend wordt in 2023.

 

Het nieuwe themagebied Adventure Port in Kings Island zal een havenstad voorstellen waar volgens een mythe een oude beschaving leefden en de stad uitkerven uit steen. Het gebied zal te vinden zijn tussen themagebieden Coney Mall en Action Zone.

 

Nieuwe attracties

Sol Spin

Sol Spin wordt een moderne variant op de klassieke Enterprise attractie. Deze zal worden geleverd door Zamperla, die dit type attractie een Endeavour noemt. De attractie stelt een zonneschijf voor, die de oude beschaving ontwierp.

 

Cargo Loco

Cargo Loco wordt een theekopjesmolen. In deze molen neem je plaats in een bierton die rondjes draait. Als thema krijgt deze een transportbedrijf, dat Arrow Cargo Company noemt.

 

Horeca

De zone zal ook twee nieuwe horecapunten krijgen met The Mercado en Enrique’s.

 

Adventure Express

Behalve de nieuwigheden zal ook de achtbaan Adventure Express opgenomen worden in de nieuwe zone. Hiervoor zal de ingang van de baan en het gebouw voorzien worden van nieuwe aankleding.

 

Bron en foto’s: Kings Island