Unieke Swinging Coaster gekend van Nederlandse kermissen verkocht

De Nederlandse exploitant J.F.A. van Dam heeft zijn familie achtbaan verkocht. Het gaat om een achtbaan met een Big Apple lay-out, maar dit exemplaar is uitgerust met draaiende karretjes. Dit is heel ongewoon voor dit type coaster. De Swinging Coaster was ook wel bekend onder zijn oude naam Fun4All.

 

De Swinging Coaster van de Nederlandse exploitant J.F.A. van Dam is verkocht geraakt. De attractie stond al jaren te koop op verschillende websites maar tot een verkoop kwam het maar nooit, tot nu. Het is de Nederlandse exploitant Raymond Velthuis die de achtbaan heeft overgekocht.

De Swinging Coaster werd gebouwd in 2007 door de Turkse fabrikant DAL Amusement Rides. De laatste jaren deed de achtbaan nog nauwelijks kermissen en in 2020 en 2021 komt deze helemaal niet buiten. Dit jaar is de achtbaan alleen gespot op de Koningskermis van Rotterdam waar deze een vaste stek had. Onder Raymond Velthuis stond de achtbaan al meteen op de Najaarskermis van Brunssum die liep van 30 september tot en met 4 oktober 2022.

 

Bron: Coaster-Count